Lite bilder från månfesten...

Vi var i en park som jag tror hette Long tan lu-parken.

image22
Det var en massa lanternor och lysande saker överallt.

image23
Saki, jag, Natalia och Mike

image24
Det går inte att ta en  bra bild på måne och tårpilar men ni kan tänka er lite...


月亮代表我的心

Idag är det mitthöstfesten eller månfesten. Då ska man återförenas med sin familj. Om man inte kan det kan man alltid äta månkakor och titta på månen.

Vi ska åka till Long tan luparken och försöka avnjuta något slags festligheter. Det ser lite mulet (eller smoggigt) ut ute, men förhoppningsvis ska man väl kunna se månen. Vet inte alls vad vi kan vänta oss för slags firande men jag får väl se.

你去看一看,你去想一想...

En bra dag

image20
Utanför vårt elevhem. Bland träden står en gubbe i keps och gör långsam taiji.
En av cyklarna till höger är min!


Idag har varit en bra dag. Förmiddagen kändes inte så tung för att vara en måndag morgon och jag pluggade mycket igår så jag kunde tecknen bra. För utvilad och kunde prata engelska (mestadels, fick hjärnsläpp och glömde vad yrke heter) vilket underlättar att umgås med folk...

Åt lunch med massa folk i matsalen och sen gick jag, Natalia, Anna och Mike och pluggade på The Sauce. Fick en del pluggande gjort men pratade också om intressanta saker som sexuell läggning och naglar. Gick sedan till mitt rum och tränade lite, en del stretchövningar (som jag bör göra varje dag) slagteknik och lite annat. Duschade och slösurfade lite i en timme ungefär.

Träffade Sigrid vid fem för att leta reda på ett bra shoppingställe i närheten. Vi hittade det utan problem. Det fanns allt möjligt i stora mängder och till billiga priser. Lite överväldigande mycket, jag börjar fundera på hur mycket skor jag har plats för... Köpte en handväska vilket jag behöver. Prutandet gick rätt bra, utgånspriset var 120. Jag fick ner till 70 och hon såg lite sur ut vilket är ett tecken på att man faktiskt inte blivit lurad. Det var något slags bra kvalitet av fuskskinn vilket skulle motivera det höga priset. Förstod inte riktigt. Den verkar hyfsat hållbar, har många fack och är i lagom storlek. Ska tillbaka dit snart och titta mer på skor och kläder.



Efter vårt shoppande gick vi till Lush och åt. Mumsig foccacia med stekt tofu och grönsaker, plus grönsallad till. Det var något "special today" så vi fick gratis efterrätt. Det är första gången jag äter efterrätt här insåg jag... Västerländsk var den i och för sig.
Promenerade hem och svängde förbi dvdaffären.



Igår slog vi på träd.

Bilder från Kina

image16

Pluggade med Sarah, Laura och Natalia utanför min byggnad häromdagen.image17

På väg hem från Wudaokou. På den här gatan går jag ofta, den går förbi skolan.

Since we broke up I'm using lipstick again

image15

bla bla

Nu har jag haft två riktiga wusuträningar och jag tror det blir bra. Men det är rätt dyrt, 400 i månaden. Dock får man väldigt personlig hjälp eftersom gruppen är så liten. Mitt schema ser nu ut såhär:

Tisdag kväll 17:30-18:00 - "Hit trees", härdning genom att slå på träd.
18:00-19:30 - Taolu, formträning, alltså koreografiska grejer som snarare ser snygga ut än är användbara. Dessa saker gör vi utomhus i parkområden på campus.

Onsdag eftermiddag 14:00-15:30 - Hur man kan använda de formerna på riktigt och grundläggande figtingteknik + fys.

Torsdag kväll 17:30-18:00 - Om vi vill, den andra gruppen har träning då men vi kan komma och slå på träd om vi har lust.

Lördag kväll 17:30-18:00 - Samma som tisdag.

Söndag morgon 9:00-10:30 Samma som onsdag.

Söndag kväll 17:30-18:00 Samma som tisdag.

Mycket på helgen alltså, och en söndagmorgon... Men jag tror det ska funka.

På lördag ska min kineskompis Shi Lei hjälpa mig att köpa en cykel. Det blir bra både för motion och utforsknings- och shoppingmöjligheter. Jag hade tänkt leta upp ett shoppingställe som jag blev tipsad om i måndags, men när jag vilade lite efter lunch fick jag sms från Jianqiu (wushutränaren) som undrade om jag kunde hjälpa honom lite med engelskplugg och så kunde han hjälpa mig med kinesiska. Så jag tänkte att jag alltid kunde shoppa nån annan dag (som jag hela tiden gör) och så pluggade vi tillsammans i två och en halv timme eller så. Han var extremt petig med uttal dock, men det var trevligt ändå. Det är väldigt bra att vara tvungen att försöka prata kinesiska. Han vill att jag ska köpa några enkla böcker om kinesisk historia och kultur och så kan han hjälpa mig att studera det.

Min kran har börjat droppa jättemycket. Men jag orkar inte försöka gå och prata med dem än. Jag hoppas att städerska ska märka det nån dag bara. Om inte får jag väl ta tag i det så småningom. Allt är så skruttigt i Kina... Det känns som mycket papper i Kina är jättetunt. I textböckerna och viktiga kvitton och papper man får i ibland och så. Och i teckenövningshäftena går det sönder ibland när man skriver med stiftpenna.

Imorgon ska jag äta middag med en kines. Jag vet inte riktigt vad han ville, men jag tänkte att det alltid är bra att lära känna kineser. Han ville snarare hänga en bli min language partner men det kanske funkar ändå. Jag får se.

Det är svårt att plugga med krossat hjärta

Jag har nog en massa ledsenhet i mig som måste komma ut lite då och då...

Jag dränker ofta mina sorger i kaffe. Men jag dricker inte så extremt mycket kaffe ändå. Kanske två till tre koppar om dan. Och i förrgår drack jag inget alls, för första gången sen Oskar gjorde slut. Så det är inget drickande helt bortom kontroll. Det är väl mest att anledningen till att jag dricker det faktiskt oftast är att bli glad.

Jag tänkte sova middag och hade min Ipod på slumpvis uppspelning av alla mina spår. Men den valde bara så dumma spår som gjorde en mer och mer ledsen. Jag hoppade över några, men det hjälpte inte. En massa känslor kom och så började jag gråta.

Det är hårt att vara utan tryggheten att vara någons älskade. Och det är svårt att vara så långt borta från alla man älskar. Jag måste försöka plugga nu innan wushuträningen halv sex, men det är svårt att plugga med krossat hjärta... Var tvungen att göra en kopp kaffe... Jag har köpt snabbkaffe och en termos och brukar nu ta med mig mitt eget kaffe till lektionerna. På så sätt slipper jag köpa tvåkronorskaffe som mest är socker och mjölk och kan drick något varifrån jag faktiskt känner av koffeinet. Dessutom slipper jag vara miljöbov och använda engångsmuggar hela tiden.

Nu ska jag försöka plugga lite mer koncentrerat. Det är en massa glosor till imorgon med krångliga tecken som jag inte kan. Jag mår bättre nu igen. Det kanske är kaffet? Men jag tänkte försöka skriva ett lite mer riktigt inlägg lite senare och berätta lite mer ordentligt vad som hänt de senaste dagarna och så.

Trött

I förrgår kom jag hem vid tre och gick upp kvart i åtta morgonen efter för att åka till banken och lämna in pappren och passet för att få mitt alien residence permit. Känns bra att ha det gjort i alla fall. Kan hämta det på fredag, ska bli skönt att ha allt fixat för ett tag framåt. Kina är så byråkratiskt.

Igår kom jag hem vid två tror jag (tittade inte direkt på klockan utan stupade ganska direkt i säng) och nu på morgonen klockan nio ska wushutränaren visa sina olika stilar så nu är jag uppe igen. Själv går han upp halv sex varje morgon så han tycker klockan nio är ganska sent.

Igår träffade jag Monica, min language partner. Hon var jättetrevlig och bra, det enda som är synd är att min engelska inte är tillräckligt bra för att kunna hjälpa henne med allt. Men jag kunde ändå hjälpa henne lite och vi ska ses igen nästa helg.

Igår kväll var det girls night out med Anna, Jenn, Laura och Sarah.

image14

När det regnar i Peking

När det regnar i Peking
målar du bättre
och jag kan åtminstone
(du sa det själv)
inte störa

När det regnar i Peking
har lämlarna somnat
(utan sockor)
under tjocka skal av is

We are ready

image13

På Mick's nån gång efter midnatt i lördags. Tjejen till vänster är en snäll en från Storbritannien som heter Sarah. Hon fyller ut imorgon så då ska vi nog ut och fira även fast det är skola på torsdag. Vi får väl försöka att komma hem någorlunda tidigt (och inte som Sarah i lördags, hon kom hem efter soluppgången)...

Igår tränade jag kung fu för första gången och idag för andra gången. Träningspassen är på två och en halv timme. Det är ett pass varje dag på eftermiddagen typ, varannan dag med mer fokus på fighting och varannan dag med mer fokus på nåt annat. Och så är det på kvällarna, måndag, tisdag och lördag. Då är det "hit wood" och efter det kan han lära ut shaolin, sånt som liksom ser snyggt ut men inte är vad man skulle använda om man slåss. Så tror jag i alla fall att det ligger till, det kommer börja på riktigt nästa vecka sa han, men vi tränar ju en del nu också. Men det är ju rätt mycket pröva på. Jag vet inte vad det kommer att kosta. Jag tror man betalar månadsvis och det är nog mellan 300 och 800. Men 800 är ganska mycket mer än 300 så jag får se hur det blir... Jag tror det beror lite på hur många gånger man vill träna och vilka träningar eller nåt.

Det var lite jobbigt på uppvärmningen för jag kan liksom inte hoppa hopprep. Det gick lite bättre idag än igår i alla fall. Nästa gång ska jag fråga om jag kan göra en annan grej istället som vi också fick göra idag, att hoppa på stället med vikter i händerna som man vevade runt med liksom. För jag vill inte att ett trassligt rep ska förstöra mina träningspass... Sedan är jag ju inte så jättebra på det övriga heller, jag har ju inte tränat så länge. Har man tränat taekwondo fyra år som killarna jag tränade med idag har man ju slagit ganska många slag i sitt liv... Idag jobbade vi med jabbar. Jag tror åtminstone han tyckte att jag förbättrade mig lite under passets gång. Jag klarar huvuddelen av fysträningen utan problem, men armhävningarna är ju lite jobbiga. Igår blev han dock positivt överraskad över att jag kunde göra tio (eller om det var tjugo) armhävningar fast jag var tjej så han kanske inte har orealistiska förväntningar på mig.

Imorgon har jag dock sagt att jag inte kan komma på passet för jag ska försöka fixa mitt residence permit. Eller börja fixa med det i alla fall, för nu borde jag fått mitt intyg från sjukhuset. Jag och Sigrid ska försöka leta upp vår advisor imorgon. Kina är så byråkratiskt.

Igår fick jag mina lakan bytta. :)I Lyxigt. Och så lämnade jag in grejer till tvätt (orkade inte klura ut tvättmaskinen här än) och fick de tvättade och torkade för 30 kr. Om man lyckas klämma ihop det till en kasse kanske man kan få det för 15. Det verkar inte som om något blivit förstört i alla fall. En annan trevlig grej är att jag kanske har hittat en language partner som är tjej och verkar kunna rätt bra engelska. Vi ska träffas i helgen. Det enda kruxet är att jag ju måste erkänna för henne att engelska inte är mitt förstaspråk, så jag får se om hon vill ha mig ändå. Hon behöver hjälp med en del engelska för sitt jobb och så. Annars har jag ju alltid Kevin jag kan ringa... (Det är nog i stort sett ett internskämt här, så ni får finna er i att inte förstå det roliga.)

Vill ni se nåt kul kan ni ju titta på det här. Eller kul och kul.
http://www.youtube.com/watch?v=1XOkYTzMHWc
Jag rekommenderar dock att ni hoppar över den första minuten eller nåt sånt när de bara säger "We are ready". Kineserna är så många, så det tar lite tid när alla ska säga det. När jag satte på tv:n nån gång i förra veckan var det en stor festlighet där de spelade den här härligt smöriga nonsenslåten. Det var CCTV 9 så det var textat på engelska, synd att det inte var det på youtube. Men refrängen är "We are ready, let our hearts join, we are ready let the earth and sky join" tror jag. Och de sjunger refrängen rätt mycket... Men det är roligare när man kan läsa texten, synd att jag inte kan hitta den.

Idag tittade jag och Sigrid in i dvd-affären på väg hem efter att ha ättit middag och jag passade på att köpa tre filmer för 27 spänn... Nu kan jag äntligen få se Shrek 2! Och Simpsons-filmen. Och så köpte jag en film som jag sett reklam för på bio och tänkte kanske var bra. Kostar de nio spänn kan man göra sånt. Sigrid har köpt där förut och det har alltid varit bra kvalitet. Dessutom får man ett kort så att man får den tioende filmen man köper gratis. Så man kan faktiskt spara nio spänn!

Ajö för tillfället. Jag ska försöka ta lite mer kort. Jag har varit dålig på det hittills.

Jag tror att jag överlever

Idag hade jag ångest på morgonen. Jag kände mig stressad och kunde inte sova fast jag var trött för att jag kom hem klockan två igår (jag var ute med Sarah och Laura från Storbirtannien). När jag kollade mejl fick jag hemlängtan, och jag grät lite när jag skrev till Oskar, för första gången här i Kina. Det var tydligen ett tecken för vad som skulle komma under dagen.

Oskar ville prata med mig och imorgon kväll skulle jag vara ledig så jag föreslog att han skulle försöka ringa då. Men när jag kom tillbaka idag från att ha ätit lunch med Shi Lei och sedan haft privatlektion så hade jag fått ett mejl från Oskar. Han älskar mig. Men han är inte kär i mig längre. Jag såg orden och trodde att jag drömde en mardröm. Resten av dagen var kaos och gråt, jag har pratat med många nära och kära i Sverige och fått många förmaningar att vara rädd om mig och inte göra något dumt. Jag mår såklart inte jättebra. Just nu är jag lite bortdomnad och försöker att se saker positivt. Och tyvärr så kan jag väl inte låta bli att hoppas att saker ska ändra sig till det bättre igen. Oskar kommer i alla fall hit på jullovet och hälsar på. Det kommer att kännas konstigt, men det ska bli trevligt att träffa honom. Tror jag.

Nu ska jag ut och festa. :/ Jag hade tänkt köpa nya skor och kanske nån fin top idag på eftermiddagen att ha ikväll, men sen fick jag ju mejlet från Oskar och jag kunde inte göra någonting.

Tack alla vänner och släktingar i Sverige för allt snällt och uppmuntrande ni sagt. Tack även till Oskar, men också stort otack. Du har min hatkärlek som du kanske förstår.

Fullt upp

(Det här inlägget skrevs egentligen igår kväll men det blev fel när jag skulle lägga upp det)

 Nu är jag så upptagen hela tiden att jag inte hinner eller orkar skriva särskilt mycket. Förutom att jag hänger med Clovis har jag träffat några amerikaner, engelsmän och en spanjorska som växt upp i Portugal, pluggat i Oxford och bott i New York (så hennes engelska är rätt bra). Igår stötte jag på andra svenskar och världen är inte större än att det visade sig att en tjej som jag gått i samma klass som och som gick på Katte är här, och t.o.m. bor i samma hus som jag, utan att jag märkt det! Det var skönt att prata svenska för omväxlings skull, så totalt avslappnat jämfört med franska och engelska, för att inte tala om kinesiska.

Lektionerna har också börjat, och en tredjedel av min klass hade blivit placerad på en för lätt nivå så de flyttade upp. Jag var tveksam till hur jag skulle göra, men jag kan inte tillräckligt med tecken för nästa steg tror jag. Jag skulle ha luckor och jag skulle inte lära mig ordentligt. Jag och Natalia (den spanska tjejen) kommer nog stanna båda två, för hon kan inte heller läsa och skriva så bra, men hon pratar rätt bra, mycket bättre flyt än jag. Vi kommer hur som helst att vara på den nivån som klassen över är om två månader, så det går ju rätt fort hur som helst. Och som det är nu skulle jag inte orka och hinna plugga extra för att ta igen det jag inte kan om jag gick en svårare nivå.

 Idag träffade jag min privatlärare, i en timme. Han lärde mig grejer och jag lärde honom tre ord på svenska... Jag får se om han kommer vilja ha betalt, kanske borde fråga nästa gång men det kanske är oartigt. Träffade wushutränaren idag också och vi har kommit fram till lite vad han ska träna med mig tror jag. Som tur var hade han en kompis där som kunde tolka lite till engelska när han inte kunde.

Jag orkar nog inte berätta så mycket mer just nu. Kan ju säga att saker krånglar som vanligt. Mitt Visa-kort skulle komma med bud idag. Och det har det tydligen gjort också, DHL säger att de har levererat. Men inte vart, jag har då inte fått något kort i alla fall. Och inte finns det i receptionen heller. :( Jag har kontanter så jag klarar mig ett tag (tror jag, ska köpa en smart liten oumbärlig elektronisk pryl som är ovärderlig när man ska slå upp tecken) vars pris jag inte känner till, men det är ju Kina så jag hoppas på under tusen kuai. Bara mitt kort inte har försvunnit för alltid och bara jag inte måste leta hela dagen efter det imorgon...

Ajö för tillfället.

Toalettporl

Min toalett har hela tiden låtit lite, det droppade liksom hela tiden från cisternen ner i toaletten. Det var inte så farligt, men ibland när jag skulle sova använde jag öronpropparna för att få det helt tyst. Men i förrgår kväll började den låta mer, det lät ungefär som om någon tvättade händerna därinne hela tiden. Det kändes rätt irriterande (och rätt illa ur miljösynpunkt, men det är det rätt mycket som är i det här landet...) Igår tog jag i alla fall mod och lexikon till mig och gick och försökte förklara för recpetionen.

Samtidigt passade jag på att fråga om de hade städerska (vilket hon sa att de hade, om jag förstod rätt så jag väntar väl ett tag till med att köpa städutrustning) och var det fanns tvättstuga och kök. Köket var dock inte så mycket. Jag tror att det fanns en kokplatta (den såg rätt konstig ut så jag är inte säker på vad det var) och en del kastruller. Får undersöka närmare vid behov. Jag har alltid varmvatten på rummet så snabbnudlar kan jag alltid äta, och det är ju gammal hederlig svensk studentmat.

Nåja, tillbaka till toaletten. Receptionisten bad en städerska titta på det. Hon fixade ett tag inne på toaletten och sen var den som den hade varit från början.

Jag var ute större delen av dagen igår. Jag hade inget särskild bestämt (förutom att belgarna skulle äta middag med en kines vid halv sju och jag skulle hänga på det) så jag bestämde mig för utforska campuset lite (för det är rätt stort). Jag träffade både en kines som ville bli min language partner (har hans nummer och ska höra av mig när jag har fungerande mobil) och sedan ännu en kines som fårgade om jag letade efter något. Jag sa att jag bara såg mig omkring och vi småpratade lite (mest på engelska, hans var sådär men det funkade). Han sa att han väntade på en vän och sedan jag fått reda på att vännen kunde både en del engelska och framför allt franska (han var från Kongo) tackade ja jag till kinesens (som jag lite senare fick reda på hette Shi Lei) förslag att jag skulle följa med dem till en coffe bar. Jag hängde med dem där större delen av eftermiddagen, drack tre glas gratis juice och pratade lite halvknackigt. Shi Lei hade sin dator så han kunde slå upp grejer och vi kollade lite på youtube och han visade kinesisk musik.

Stället verkar rätt mysigt, hans kompis ägde det men var inte där igår. Man kunde välja bland en massa dvd:er och böcker att titta på och det fanns trådlöst internet. Om man skaffar ett kort får man dricka hur mycket kaffe, juice och te man vill. Idag följde jag med Clovis (killen från Kongo) när han skulle fixa det sista med sitt residence permit och då kom ägaren till Study English Bar som stället hette och gav oss små lappar om stället. Även om vi var i krokarna så var det en lite konstig slump med tanke på att det ändå bor 14 miljoner i Beijing... Han sa att vi kunde få såna där kort gratis för att vi var utlänningar... :P Han pratar bra engelska i alla fall, han har bott ett år i USA, och cafét har kurser i engelska och kinesiska och man kan träffas och byta språkkunskaper med varandra. Tyvärr tog jag inget kort, varken på mina nya vänner eller stället men jag tror jag ska försöka ta mig dit igen. Det var rätt mysigt med både privata bås, vanliga bord, soffor, fåtöljer och den stora tv:n. Man kan alltid sätta sig och kolla på en film och kanske prata lite med nån. Medan vi var där började en tjej titta på Battle Royal, men jag tror hon bytte sen, eller så gick hon. De hade mycket film i alla fall, på engelska med kinesisk text.

Efter att vi var där igår så vilade jag lite på rummet och sen så gick jag för att träffa belgarna. Jag sa till Clovis att han fick följa med också så han kom också dit då. Vi gick till en japansk restaurang på området och jag åt udonnudlar. Jag vet inte om det var så, men jag fick lite intrycket att belgarna inte gillade Clovis, de pratade knappt med honom (fast hans modersmål var franska). De är lite inskränkta i allmänhet tycker jag, lite för rädda för Kina känns det som. De verkar liksom inte beredda på att försöker vänja sig vid det kinesiska, som deras modell på toaletter, mat, trafiken osv. Men jag kanske har missuppfattat dem.

När jag slutligen kom hem på kvällen strömmade vattnet i toaletten som på morgonen. :( Suck.

Senare när jag låg och läste försökte Shi Lei ringa mig på rumstelefonen. Först var det inga problem men plötsligt blev ljudet jättesvagt så att jag bara hörde honom jättesvagt, och att uppfatta bruten engelska blev omöjligt. Han försökte ringa upp två gånger till men det gick inte. Jag hade kommit på efter att vi skilts åt att jag gett honom fel msnadress, min vanliga mejl istället för msnadressen... Men som tur var kom jag ihåg vad han sagt att han hette på Skype och genom att söka på de namnet och begränsa sökningen till Beijing kunde vi få kontakt idag och han ska få mitt mobilnummer sedan. Han säger hela tiden att om jag behöver hjälp med nånting ska jag ringa honom, anytime.

Idag på morgonen skulle jag gå och få reda på provresultatet. Först gick man till ett rum och visade sin lilla lapp, sen skickades man vidare till ett annat rum med en ny lapp. I det andra rummet fick jag prata med en snubbe som frågade hur mycket jag hade läst, och då kunde jag förkara att jag bara läst på gymnasienivå och haft lektioner två gånger i veckan. Sedan fick jag läsa ur en textbok och han höll för pinyinraden och översättningen. Det gick rätt bra (det var ju en rätt lätt text med vanliga ord) så jag kunde de flesta tecknen, men inte alla. Om jag förstått nånting är det nog så att jag fick tretton poäng på provet men att han bedömde min nivå till sexton. Men jag är inte riktigt säker på vad all tecken på mina små lappar betyder och på hur systemet fungerar. Han märkte ju i alla fall att jag kunde lite och jag tror att jag kommer att placeras lite över nybörjare i alla fall. Imorgon klockan åtta ska jag få mitt schema.
image10
I den här byggnaden fick jag reda på provresultatet och jag tror jag kommer ha lektioner här sen


Sedan gick jag för att fråga efter mitt student card (som man bl.a. behöver för att få låna böcker i biblioteket, äta i skolmatsalarna m.m.). Men det var inte färdigt än, jag frågade hur många dagar och han svarade fem (på kinesiska, waow). Jag borde förstås ha frågat vilket veckodag istället, men äsch.

När jag kom tillbaka till mitt hus pratade jag direkt med receptionisten och förklarade att toaletten fortfarande lät. Jag förklarade också att telefonen var "inte bra" att jag inte kunde höra när min vän ringde. Hon skrev upp och ringde samtal. När jag läst ett tag inne på mitt rum kom en rörmokare och fixade toaletten. Nu är den helt tyst! Jag vet inte om de har gjort något med telefonen, men senare på dagen när Clovis ringde funkade det i alla fall. Snart har jag hjärncancerapparat istället hursomhelst.

Idag gick jag också till fitnessanläggning för att fråga om de hade wushu. De hade det inte just där men hon beskrev hur jag skulle gå. Jag hade sett affischer om sanda, thaiboxning, boxning, brottning och sånt Men det stod inget om wushu. Jag hittade inte stället, så jag fortsatte att gå runt lite på området. Men senare på dagen när jag skulle gå och köpa lunch såg jag en man som gick och delade ut lappar om det där stället som hade de andra fightinggrejerna. Så jag gick efter honom och frågade om det fanns wushu. Det visade sig att han var wushu/kun fu-tränare och hade varit kinesisk mästare i olika stilar 2001, 2003 och 2004 (och tvåa 2002). Vi pratade en liten stund, han kunde lite engelska och jag fick hans nummer och email. På hans visitkort står det personal trainer, så det är satsiga grejer. Bara det inte är extremt dyrt så verkar det jättehäftigt. Han sa att hans kung fu inte var så vacker utan mer effektiv. Han verkade trevlig i alla fall och när han fick reda på att jag skulle läsa kinesiska sa han att han kunde hjälpa mig. :)
image11

Imorgon ska jag också åka till sjukhuset och antingen få min läkarundersökning från Sverige godkänd eller behöva göra en ny. :/ Saknar en stämpel på mitt foto (det finns bara en i slutet av papprena) och min blodgrupp står inte. Så jag får se hur det går. Det är skolan som hjälper dem som vill med att fixa allt för Alien Residence Permit och det känns tryggt. Man betalar 50 kuai för det, men det är det värt. Minsta lilla hjälp i byråkratidjungeln är välkommen.

Idag har jag mest pratat franska. Mycket språkträning blir det...
image12
En bagericykel med en bimbobjörn... Det finns mycket i Kina.

Mitt rum

Jag försökte lägga upp det här inlägget igår men det blev något fel så alla bilder kom inte med. Jag tog några bilder på mitt rum i alla fall (som inte blev så jättefina kanske, särskilt inte eftersom fönstret blev alldeles svart och så, men de visar ungefär hur det ser ut i alla fall. Lägg märke till duschen på bilden från toaletten!
image7


image8


image9

Shopping eller kanske snarare inköp

Christel and Charlotte i affären

Idag shoppade jag mest hela dagen med belgarna. Inte nöjesshopping utan mest bruksshopping, sådant som var nödvändigt. Det mest shoppingartade var kanske en dvd för 15 kuai, "Livet från den ljusa sidan", som jag aldrig sett slutet på. Ska ställa om vilken region jag har så att jag kan titta. Tyvärr åt vi lunch på Mcdonalds. Jag förstod inte riktigt varför men jag var medgörlig och åt pommes frites och majs... Till middag åt vi pizza på ett ställe som hette Mr Pizza. Min kostade 58 kuai, och flera var ännu dyrare. Men det var vanligt att folk delade. Annars var det väldigt dyrt med kinesiska mått.

image4

Jackie gör reklam för medel mot håravfall... Han har ju en rejäl kalufs...

RSS 2.0