Julpyntat rum

image59

image60

image61

Och imorgon ska jag hämta mina vänner på flygplatsen. :O

Global You

I morse när jag tränade innan frukost såg jag CCTV:s English Speaking Contest. Hade sett trailer för den i förra veckan men inte vetat att jag skulle ha sån tur att sändningstiden (för reprisen skulle jag tro) sammanfaller med mina dagliga 90 situps, armhävningar shenme de.

Det var underhållande. Hade dock förväntat mig att deras engelska skulle vara bättre. Men jag vet inte vad kriterierna var för att få vara med, det kanske fanns någon åldersgräns eller begränsning av hur många år man fick ha studerat engelska (hmm....). Och sen kan man ju tycka vad man vill om innehållet i de förberedda tal de fick inleda sitt tävlingsdeltagande med som skulle vara på temat "Global You". (Okej, ämnet inbjuder väl till ganska påfrestande anföranden...). Framförandet var också (förutom det rent språkliga) ibland tragikomiskt. För det var ju sorgligt att det var komiskt...

Aha, enligt hemsidan deltagarna universitetsstuderande och det är ju en viss begränsning. För om de jag såg i morse skulle vara de bästa engelsktalande kineserna som finns i landet vore det lite skrämmande. Nu är de väl bara bland de bästa universitetstudenterna.

Mycket intressant när en deltagare pratade om internets fördelar och hur bra Wikipedia är, en interaktiv uppslagsbok. Shenme?! Är inte Wikipedia blockat? Och även om det är ganska lätt att komma runt cencuren så är väl inte det något man ska låtsas om i nationell tv? Framför allt inte låta någon prisa en cencurerad hemsidas fördelar? Förvirrande.




Den här bilden är gammal, det är inte så här grönt nu, även om det inte är vitt. Men personal som går ut joggar i ett litet tåg innan lunch kan man kanske fortfarande se om man har tur... I arbetsklädsel förstås. 每天坚持锻炼身体...
image58


I don't ask for much this Christmas

I won't even wish for snow

Mina julgranskulor trillar ner från taket

http://www.facebook.com/album.php?aid=14142&l=ad1bc&id=558716798

Bilder från förra torsdagen.

Jag har haft en väldigt bra vecka. Och idag var också väldigt bra. Men jag är trött som ett sprött (strå).

Ingen simning

Jag var på jättebra humör men sen ville jag gå och simma men en gång kostade 30 kuai! Vilket är ganska mycket pengar för att vara Kina, särskilt eftersom jag inte hade tid att simma särskilt länge. Man kunde också köpa ett 20-gångskort för 200 kuai men då behövde man ha med sig ett foto och det hade inte jag. Dessutom vet jag inte om jag skulle använda upp ett 20-gångskort. Anledning till att jag ville simma nu var att jag inte kan springa eftersom knät fortfarande inte är bra. Men jag antar att jag skulle kunna använda upp ett kort så småningom... Jag kunde ju simma istället för att springa.  Hinner inte nu hursomhelst. Tråkigt men jag gjorde en halvtimmes styrkeövningar innan frukost i alla fall så det kunde väl vara värre. Har fått en ny träningsplan av tränaren som bl.a. innefattar några övningar jag bör göra varje dag.

Har pluggat hela eftermiddagen och ätit en brownie som smakade bra (!) och sedan pratat om thé med en fudao (tutor) i knappt en timme. Lite simning skulle suttit fint på det, men jag får väl hitta på nåt annat.

第一场雪

image56

image57

Idag kom den första snön. Men det var lite för varmt så det var rätt slaskigt och disigt och grått. Men fint precis först när man kom ut på morgonen.

Om du sedan trycker en gång till blir värdet oändligt!

Haha!
Jag sitter och dricker iskallt snabbkaffe från igår och ska försöka kontrolläsa en manual till en luftfuktare. Men jag håller hela tiden minst en msn-konversation igång. Först pratade jag med Mike om våra olika smärtor (hans huvudvärk, som åtminstone inte verkar vara Hortons huvudvärk, och mitt knäproblem) m.m. och när han försvann till gymmet kom Miriam i Stockholm online (klockan sex på morgonen!) och vi inledde en diskussion om turism i Sverige. För här sitter jag på andra sidan jorden och har sett sommarpalatset två gånger i mitt liv, men har aldrig varit i Lappland. Tänk bara, ishotellet! Det lär vara typ samma temperatur som mitt rum men rätt mycket snyggare...

Windows Media Player slumpade just fram Kent åt mig. LOL. Och jag sjunger med. Musik non stop till slut.

 image55
En bild som inte har nåt med idag att göra från när vi var på tehus med skolan. Som inte ens är tagen med min kamera...
Men eftersom jag inte laddade upp den för nån månad sen eller när det var kan jag ju lika gärna visa den nu...
Det är jag, Cunlong, Karina, Clem, Aikai och Natalia.

Resultatet av första besöket hos en kinesisk frisör

image53
Priset var 25 kuai men om man köpte ett fem-gångerskort för 20 kostade det bara tio, så alltså totalt 30.

Jag har ont i ett knä. Inte roligt. Mest ont gör det att gå, särskilt ner för trappor. Det beror antagligen på  träning, särskilt lite för mycket låg häst- och bågskytteställning. Hoppas det blir bra fort, för jag får besök om drygt två veckor och då kommer nog wushu-ransonen att minskas drastiskt...


RSS 2.0