Propagandaavdelning


hai

Om hon bara slöt ögonen
tillräckligt länge för att inte se sig själv
funnes nog transcendens
tillgänglig i miljonupplagor

Tillbaka från den västra friden

http://www.facebook.com/album.php?aid=27757&l=c4336&id=558716798


arty party

Je suis fatiguée. Jag är rätt dålig på att sova, vaknar halv tio fast jag la mig halv fyra. Och inte lyckas jag sova middag eller power napa eller dylikt. Har just i min stora trötthet med min förvirrade hjärna skrivit två meddelanden på franska till min klasskompis (vars födelsedagsfest jag igår närvarade vid), dock brukar jag i stort sett alltid prata engelska med henne av lat- och blyghet. Festen hölls i en kinesisk fotografs kombinerade lägenhet och studio, mycket tjusigt och kulturellt, hälften av gästerna var konstnärligt folk vi inte kände som inte riktigt beblandade sig med oss simpla studenter heller, men som man kunde titta på när de satt i soffan med sitt rödvin och eventuella djupa diskussioner. Jag glömde min kamera men det togs mycket bilder ändå så jag ska stjäla dem när de kommer upp på Facebook.

Nu sitter jag med dagens andra kopp snabbkaffe och planerar att tillsätta lite av den ekologiska(!) kalciumberikade(!) fettsnåla(!) kinesiska mjölken jag hittade i affären häromdagen.

Ikväll ska jag ta nattåget till Xi'an med Mike (mycket romantisk parresa om det inte vore för att vi har varsin pojkvän på annat håll...) där vi ska tillbringa söndagen för att sedan ta nattåget hem söndag kväll.

Viktig uppdatering om Kina och miljön förresten, från och med första juni tar alla affärer plötsligt betalt för plastkassar och folk uppmanas att ta med sig egna återanvändbara kassar. Superbra grej faktiskt, och det verkar funka. Innan blev kassörskorna helt förvirrade om man försökte använda en egen kasse, till saken hör att man inte packar själv utan att personalen gör det åt en.

Nu ska jag strax låta Sigrid få internet så att hon kan lyssna på melodikrysset...

RSS 2.0