risifrutti på marken

Oj då, jag är visst fertil trots allt!

whatever never mind

But getting the 20th of May thrown in my face
sometimes I wake up realizing I'm still afraid
but you know for me it's rather hell than nothing
like I wouldn't mind breaking a leg

aj aj 爱

Tre dagars landssorg...

...och igår var det "tyst minut". Eller rättare sagt tre minnesminuter en vecka efter att skalvet inträffade. Det var minnescermonier och flaggan sänktes till halv stång och i stort sett alla kineser (och ALL trafik, det var imponerande) stannade upp i tre minuter. Och så tutade alla bilar oavbrutet också, så "tyst minut" kan det verkligen inte kallas egentligen. I tre dagar är det enda som visas på tv sådant som rör jordbävningen och alla biografer är stängda, kanske andra "roliga" ställen också, à la långfredag förr i tiden. Men lektioner är ju inte kul, så skolan fortsätter som vanligt. (Och läraren berättade till och med ett skämt idag för att vi verkade så trötta och omotiverade, även om hon tvekade lite först p.g.a. av landets sorg.)

Turista i Beijing...

image84

Museet var stängt. Så vi (Dhyani, Halley, Lee och jag) turistade lite på torget (närmare bestämt den Himmelska Fridens Ports) och såg många kinesiska turister i röda kepsar. Sen åkte vi och åt Dim Sum till lunch och besökte sedan Lamatemplet vilket var mycket lyckat i det fina vädret. Dessutom  bidrog Lee med små buddistiska  historier om folk som högg av sina ben för att bli rika och olika typer av bugningar inför Buddha-statyer.

image87

image85

image86

Efter museet åkte vi till Carrefour för att köpa portugisiskt vin i present till portugisiska Sara som fyllde år igår. Carrefour är inte längre bojkottat, men så har personalen också tröjor med kinesiska flaggan på och det är noga med att visa att det älskar OS...

Bulle!

Finns det något bättre än att upptäcka att man är den stolta ägaren av en kanelbulle mer än man trodde när man planerar att ha en slö myskväll med film och mums?

Imorgon är det Kinas nationalmuseum som gäller och som även är revolutionsmuseum. Det är även crap enligt vad Mike har hört men vi får väl se. Ett annat rykte säger nämligen att det är gratis om man har sin studentlegitimation, så kanske är det värt det.

Sedan är det eventuellt frisörsbesök och definitivt födelsedagsfest som gäller. Efter Saras lägenhet är det takterass med gungor och brasiliansk dj som gäller så kvällen har nog potential.

"en nors och en sill kan inte stå still"


image82
Igår morse när jag vaknade vid tio var det mörkare än det hade varit när jag vaknade två timmar tidigare. Det ösregnade och himlen var konstigt gulgråmörk. Så här såg det ut utanför mitt fönster... Sedan började det åska också. Av någon anledning kunde jag inte somna om (fast det borde ha varit lättare eftersom det var mörkt som på natten) trots att jag kom hem vid halv fem föregående morgon (kväll, natt, whatever).

På väg hem efter att ha varit och sprungit köpte jag med mig mat från matsalen att äta till middag senare. Men då jag gick över gångbron låg det en tiggare där som såg att jag hade mat och frågade om han kunde få den. Då skulle ju inte jag ha någon middag tänkte jag och tvekade, men försäljarna på bron började också säga "äh kom igen, han har ju inga pengar", så han fick min ni bu er cai. Och logiskt sett kan jag ju alltid köpa ny mat till skillnad från honom. Även om det innebär att jag antingen måste gå tillbaka till skolan (vilket inte känns så lockande) eller beställa hem (vilket blir rätt mycket dyrare). Men kanske ska jag utnyttja det till att unna mig indiskt ikväll, som jag ofta är sugen på men alltid avfärdar som för dyrt. För det går ju ihop, om jag ger bort min mat kan jag spendera ännu mer pengar på ny mat... eh...

Min kompis argumenterar just nu på msn för att jag borde gå ut och göra något ondskefullt nu, för att balansera. Yin och yang ni vet. Typ döda en kattunge.

Annars är nog dagens citat: "ah hell will be a lot less pleasant w/o you"...

RSS 2.0